Известие

Collapse
No announcement yet.

Причина за изгаряне на вентилатора на парното?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Причина за изгаряне на вентилатора на парното?

Здравейте, някой може ли да ми каже има ли някаква причина да изгаря тоя вентилатор? Есента го сменях и вчера пак запуши и засмърдя на гадно. Махнах клемата на акумулатора бързо и според мен пак е от него понеже от духалките мирише яко. Вярно, че не знам този който взех на колко години е но изглеждаше чист като нов но де да знам. Не ми се сменя тва нещо всяка година. Ако има някаква вероятна причина да и обърна внимание. Тука за 3 4 месеца два пъти сменях бушона под чистачки, както правеше и със стария но пък баси консуматива с маслото да сменям и вентилатор

Най-вероятните причини са:

1 - Механична - лошо лагеруване на ротора.

2 - Електрическа - лоша ел. връзка по веригата на постоянния +12V. Най-вероятно в гнездото на предпазителя или релето под чистачките. По-ниско от нормалното захранващо напрежение може да доведе до дефектирането на мощните транзистори в регулатора. Стане ли това, процесът е необратим. Горят намотките и нещото отива на боклука.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 10:50.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Благодаря, значи тоя път ще преправям инсталацията.

Comment

И още един съвет Преди да сложиш предполагам новият стар вентилатор го обдухай добре със сгъстен въздух Вътре има прахоляк и нещо като паяжинки Есента като дойде конденза и през тях окъсява Може и да греша но процедурата е лесна и без пари
        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

Докато сменяш 20г вентилатор с 20г вентилатор ще е така. За съжаление всички са вече на края на жизнения си път. Разбирам те напълно защото нов струва 20% от колата.
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
          X